1999

De Knegt & Leeflang is een feit

Arjan de Knegt & Kees Leeflang hebben allebei een bijbaan bij Kaashandel Hoogendoorn in Gouda. Hier ontstaat hun passie voor wijn en delicatessen. Samen met hun passie groeit ook hun ambitie. Met het geven van wijnproeverijen bij mensen thuis proberen Arjan en Kees hun eerste omzet te draaien. De avonden zijn fantastisch, maar de omzet blijft achter. Wel kwam er steeds vaker de vraag of de avonden konden worden aangevuld met food. De eerste cadeaupakketten ontstonden – en al gauw werd duidelijk dat dit heel wat potentie had. Vanaf dat moment lag de focus op eindejaars- en relatiegeschenken op maat. Op 19 april 1999 wagen Arjan en Kees de grote stap en schrijven ze zich in bij de Kamer van Koophandel. de Knegt & Leeflang is een feit!

2001

Een eerste eigen pand

De eerste jaren vormde de zolder van de ouders van Kees de showroom van de Knegt & Leeflang. Maar omdat steeds meer mensen de Knegt & Leeflang wisten te vinden, werd het al gauw tijd voor een eigen pand. Twee jaar na de start huurden Arjan en Kees hun eerste eigen pand aan de Marconistraat in Gouda. Hier hadden zij alle ruimte om met een kantoor, showroom en logistiek centrum verder te bouwen aan hun bedrijf.

2008

JAMES Keuzeconcept ontstaat

In 2008 dient zich een nieuw fenomeen aan in de wereld van de eindejaarsgeschenken: het online keuzeconcept. Om goed in te kunnen spelen op deze ontwikkeling, wordt er binnen de Knegt & Leeflang een nieuw label opgezet: JAMES. JAMES is dé butler die voor jouw bedrijf alles tot in de puntjes verzorgt!

2014

Verhuizing van De Knegt & Leeflang

In 2013 werden Arjan en Kees verliefd op een nieuw pand aan de Meridiaan: een prachtige locatie met volop ruimte voor een showroom – en met daarnaast precies genoeg logistieke meters. In april 2014 was de verhuizing een feit en kon de Knegt & Leeflang klanten niet alleen nóg beter adviseren, maar vooral ook inspireren!

2018

Nieuwe kansen voor Arjan en Kees

In 2018 komen Arjan en Kees met groot nieuws: een aantal jaar geleden zijn zij hun tweede bedrijf Prospectt begonnen – en nu hebben zij een grote kans om hun ondernemerschap binnen Prospectt een nieuwe boost te geven. Hun periode bij de Knegt & Leeflang zal dus tot een eind komen, maar gelukkig zijn Martijn Tuiloo en Pleun de Wit er om het stokje over te nemen!

2022

Een definitieve overname

Na een driejarig overnametraject nemen Arjan en Kees op 31 maart 2022 defnitief afscheid van de Knegt & Leeflang. Met een symbolische druk op de knop dragen zij de allerlaatste aandelen over aan Martijn en Pleun. Het magazijn is voor de gelegenheid omgetoverd tot een schitterend decor en in het bijzijn van familie en vrienden wordt de overname op bijzondere en persoonlijke wijze gevierd.

2024

25 jaar De Knegt & Leeflang

Op 19 april 2024 viert de Knegt & Leeflang haar 25-jarig jubileum! In 2024 wordt hier uiteraard op verschillende momenten bij stilgestaan – en dit jaar draait nog meer dan anders om waarderen, geven en verrassen!